De tijd van weleer - Reisverslag uit Toronto, Canada van Familie Roor 2023 - WaarBenJij.nu De tijd van weleer - Reisverslag uit Toronto, Canada van Familie Roor 2023 - WaarBenJij.nu

De tijd van weleer

Door: Familie Roor

Blijf op de hoogte en volg Familie Roor

19 Augustus 2023 | Canada, Toronto

Vandaag wordt het een dagje attracties. Het weer is ons gunstig gezind wat het is strak blauw aan de hemel en de vooruitzichten zijn vandaag rond de 26 graden. De planning was Casa Loma en een city cruise met de boot. Na een ontbijt gaan we op tijd op pad. Het verkeer rondom Toronto is massaal en we nemen geen risico om veel te laat bij ons eerste doel te komen. Casa Loma is een prachtig huis wat niet ten onrechte een kasteel wordt genoemd. 100 kamers en een ondergronds gangenstelsel waar je eindeloos kan lopen. Letterlijk onder een paar straten door om bij een ander gedeelte, namelijk de stallen en de garages uit te komen. Ook de oranjerie bevindt zich op grote afstand van het huis. Het huis zelf is in opdracht van Generaal Majoor Sir Henry Mill Pellatt gebouwd in 1911. Indrukwekkend zo groot. Typisch de stijl uit de jaren 1910 tot 1920. Antieke auto’s een een afdeling met wassenbeelden van acteurs en andere beroemdheden die in films hebben gespeeld wat in Casa Loma is opgenomen. Een een wassen beeld van de president van Canada Justin Trudeau. We hebben daar ruim 3 uur rond gelopen en daarna nog de tuinen bewonderd. Tegen 13.30 uur richting het centrum van de stad Toronto. De planning is eerst wat eten en daarna naar de City Cruises om een rondvaart over het Ontario te maken. De kaartjes hebben we al en reserveren was niet nodig. Hebben we nog wel geprobeerd maar de site deed niet wat we nodig hadden. Eenmaal bij de bestemming aangekomen bleek dat alles al vol is geboekt. Een tegenvaller. Geeft ons wel weer de ruimte om andere dingen te doen. O.a. Het zoeken naar souveniertjes en wat rondslenteren door de stad. Tegen 18.15 uur gaan we terug naar Brampton en komen uit in een mooi winkelcentrum. O.a. Een geheugenkaart voor de filmcamera gekocht. Na een eenvoudige hap gaan we richting huis. Koffie gemaakt, nog even richting de benzinepomp en daarna een rustige avond thuis. Morgen willen we naar het Ontario Science Centre en nogmaals proberen met de boot een stukje over het meer. We hebben vandaag ter plaatsen kunnen aangeven morgen om 17.00 uur mee te willen. Hoe dat gaat worden en wat het allemaal zal brengen weten we morgen pas.

• 20 Augustus 2023 - 09:18

Louise:

Nou, jullie zijn weer lekker bezig geweest en veel interessante zaken bewonderd. Ga lekker zo door.

Fijn,dat jullie, net als wij, mooi weer hebben en dat is extra mooi als jullie gaan varen.

Veel plezier!

• 21 Augustus 2023 - 12:46

Marry Van Vliet:

Ben benieuwd of het gelukt is met de boot.

Hier is het weer zomers zonnig!! Heerlijk!

Ik vermoed dat jullie dagen ook snel gaan..maar wel gevuld met de vele indrukken!

Daar kijken we al weer naar uit..

• 21 Augustus 2023 - 12:46

Marry Van Vliet: