Vandaag is rood…
Door: Familie Roor
Blijf op de hoogte en volg Familie Roor
18 Augustus 2023 | Canada, Brampton
Vandaag 18 augustus. Een datum waar we altijd even stil bij staan omdat het de verjaardag was van een goede vriend die in 2009 helaas is overleden. Ook dit jaar kunnen we daar alleen op afstand middels dit medium enig aandacht aan besteden.
Afgelopen nacht hebben we prima geslapen in het Oakes Hotel. Goede bedden en als de gordijnen weer open zijn hebben we een uniek uitzicht op de horseshoe Falls. Vanmorgen scheen de zon maar de voorspellingen zijn bewolkt met af en toe een zonnetje. De middag geeft meer kans op regen. We zijn eerst naar Applebee gegaan voor een heerlijk ontbijt. Richard aan de pancakes, Johan de omelet en Diana en ik de classic bacon and eggs. De temperatuur voor vandaag zal naar verwachting 26 graden worden. Dat doet ons besluiten om zomers gekleed te gaan. Echter staat er vandaag een stevige wind en met al die nevel van de watervallen wordt het wel een frisse situatie. Dan toch maar iets minder zomers gekleed. We hebben een reservering gedaan voor een boottocht langs de watervallen. Rond 10.15 uur zijn we bij de ‘maid of the mist’. Vanuit Canada gaat er een rondvaart boot waarbij iedere passagier een rode poncho aan krijgt en aan de andere kant van het water is de Amerikaanse kant waarbij alle passagiers op de boot een blauwe poncho aan hebben. Een bijzonder gezicht. We zijn mooi op tijd en hoeven daardoor amper te wachten. Een indrukwekkende rondvaart waarbij de poncho deels alle vocht tegen houdt. Een muur van vocht waarbij het water van grote hoogte met geweld omlaag klettert.
Als we weer aan wal zijn gaan we shoppen. Souveniertjes zoeken en lekker rond slenteren door de straatjes van Niagara Falls. Tegen 12.30 uur zijn we weer bij het hotel en gaan de watervallen verlaten. Op weg naar Toronto komen we langs de Canadese Ford fabriek in Oakville. Niet bij iedereen bekend maar Ford USA heeft deels fabrieken in Canada. Een enorm bedrijf waarbij het ovaal blauwe logo niet te missen is.
Thuis gekomen maken we koffie en komen even bij van de rit. Via Whatsapp met Vincent gesproken. Tevens hebben we Vincent het huisje laten zien. Nadat we de koffie op hebben en Vincent hebben bijgepraat, gaan we naar het centrum van Brampton. De wijk waar we wonen. Toch nog een stukje Toronto waar ruim 190000 mensen wonen. Canada is een heel ruim en dun bevolkt land maar de mensenmassa lijk vooral in dit gebied te zijn geconcentreerd. Een groot contrast met het westen zoals Britse Colombia en Alberta. Vanavond hebben we nog wat in het winkelcentrum gekeken, souveniertjes gekocht en wat gegeten. Richard had zin aan taco’s. Rond 20.00 uur zijn we naar Tim Hortons gegaan om een bakje koffie te halen met natuurlijk iets lekkers er bij.
Daarna naar huis en nog even rustigaan doen. Plannen maken voor morgen en ideeën opdoen voor zondag en de rest van de week. Foto’s bij het verhaal van gisteren zijn vanmiddag ook toegevoegd. We hebben weer prima internet dus het toevoegen van foto’s gaat weer prima.
19 Augustus 2023 - 07:31
Louise:
Jongens, wat ziet eea er weer spectaculair uit.En lekker vochtig!
Grappig, dat Canada van kleur veranderd is: toen wij er waren waren de kleuren geel en blauw.
En jullie zorgen ook goed voor de inwendige mens. Heel verstandig.
Maak van de andere dagen ook wat moois.
19 Augustus 2023 - 21:17
Ben Rubingh:
Hoi.
mam en ik hebben jullie verslagen gelezen, ook de foto’s
,zijn mooi ook wat jullie inmiddels al hebben gedaan.
Harrie vooral de rode poncho’s [e-1f61c][e-1f61c]
waterwal is ook mooi, vooral ook in de avond met gekleurde verlichting.
ik wens jullie nog veel plezier.
21 Augustus 2023 - 12:41
Marryvanvliet:
Af en toe is de webside even de 'weg' kwijt, maar Diana appte dat-ie weer in die lucht was.
Zo leuk om jullie bijzondere ervaringen te lezen bij dit a.h.w. natuurgeweld dat zo spectaculair is.
Een en al genieten naar lichaam(!..lekker eten) en ziel!
Vincent verteld mij dat hij het fijn had gevonden om er even 'bij' te zijn!