Zomer 2023 met z'n vieren naar Toronto
Door: Harry
Blijf op de hoogte en volg Familie Roor
04 Februari 2023 | Nederland, Veendam
Al weer sinds een paar weken wordt er een begin gemaakt met plannen voor de zomervakantie van 2023. De warmte van Gran Canaria bijna kwijt denken we na over Riga, Londen, Barcelona of ergens in Duitsland. Om alle gezinsleden tegemoet te komen, wisselen de ideeën maar het lijkt niet te lukken alle 5 gezinsleden de wensen te vervullen in 1 vakantie. Al enige tijd denken we na hoe mooi het zou zijn de Niagara watervallen te zien. De stad Toronto is dan een prima vertrekpunt. Wat kost dat en hoe lang willen we dan gaan? Bucketlist versus financiën dwingen ons verstandige keuzes te maken. Allereerst is het de vraag of het verstandig is om überhaupt te gaan? Hierop is het antwoord misschien niet maar we kunnen het nu nog doen. Wel met de weet hoe langer je gaat, hoe meer het kost. We zijn uitgekomen op ruim een week. Datums van 8 augustus weg en 1 a 2 weken blijven geven een beeld van de kosten. We zien dat als we 15 augustus vertrekken en of 23 of 25 of 28 augustus terug reizen de kosten een stuk lager liggen. Ons uitgangspunt is daarom 15 augustus geworden. Uiteindelijk hebben we 23 augustus als einddatum genomen. Genoeg tijd om de stad Toronto te verkennen, een dag naar de watervallen en zoals het nu lijkt misschien een dag naar het Ford museum in Dearborn USA. Het zoeken naar een goede vlucht, leuk onderdak en een huurauto vraagt tijd maar daar hebben we we ook plezier van.
Vele aanbieders en elke dag andere prijzen maakt het kiezen bij wie en wanneer lastig. We hebben doorgepakt en gisteren 3 februari een huurauto geregeld. Het onderdak lukte vandaag via AirBNB. We worden op 15 augustus verwelkomd door Jesse aan de Armbro Avenue in Bramton. Een soort buitenwijk van Toronto. De vlucht is nog niet geregeld. De prijzen zijn dagelijks anders en zelfs binnen een dag gaat het op en neer. Binnenkort zullen we ook op dat gebied keuzes moeten maken en actie moeten inzetten.
Kortom we hebben nog wat te regelen en er zijn nog wat aandachtspunten voordat alles in kannen en kruiken is. Nb. Vincent heeft aangegeven niet mee te willen. Of dat ook zo blijft gaan we wel van uit maar ook dat kan nog veranderen.
De volgende stap in de voorbereiding is naast het boeken van een vlucht nadenken wat we willen doen. Daarvoor moeten we eerst goed uitzoeken wat er allemaal te doen is. We weten in elk geval al wel dat er meer leuke dingen zijn dan dat we in 8 dagen kunnen plannen. De voorpret is inmiddels begonnen.